Tänään "me" juutalaiset vietämme jong kipuraa (tms.) eli anomme anteeksi antoa pahoille asiolille, joita olemme kuluneen vuoden aikana tehneet, ajatellee jne. Ja tarkoiuksena siis saada anteeksi anto ja aloittaa taas puhtaalta pöydältä. Tähän päivään kuuluu myös paasto, eilisilta kuudesta tähän iltaan saakka. Ei sais ees juoda taikka pestä hampaita.. Innolla ryhdyin paastonviettoon, mutta en kyllä aloittanut ihan ajallaan eilisiltana ja olen kyllä pessyt hampaat ja juonut paljon. Mutta en oo juonu kun vettä ja täysmehuja.. Sallittavaa musta. Vähän ootan tota illan juhlaruokaa, jotain kalahommaa ja 3 erilaista jälkkärikakkua jne!!!!!!!!! Täten paastosta ei ole hirveesti hyötyä, mutta ihan kiva tietää että pystyy olee syömättä jos haluaa. Ei mulla oo ees kummemmin nälkä.

Viikonloppu meni kyllä ihan liian nopee... Lauantaina kun pääsin vapaalle vasta puol kolmelta eli se päivä ei tavallaan ollut vapaapäivä. Ei sillä, että vauvan kaa ei olis ollut kivaa, olihan meilä. Olemme rakastavaisia. Se on vaa niin huippu, älä anna hänestä koskaan tulla veljiensä kaltaisia.. Niden kanssa nimittäin menee hermo. Niille ei pidetä tarpeeks kuria ja ovat hemmoiteltuja eikä ne kuuntele ja tottele yhtään. Niillä ei oo mitään kuvaa elämästä, tavallisesta sellaisesta. Niiden annetaan käyttäytyä kuin hemmoteltujen pikkuprinssijen ja sitten vielä kehutaan sukulaisille, että:"Meidän esikoinen on kyllä niin ajattelevainen aina ja toinenkin niin herttainen ja muut huomioon ottava. Ei normaalisti kyllä lapset ole näin fiksusti käyttäytyviä tässä iässä, se benkin siellä canarialla oli ihan eritasolla kehityksessä meidän poikien kanssa vaikka ovatkin samanikäiset". Ja pälä pälä pälä. Ehkä teidän houruisissa päiväunissanne. Mutta vauva on söpö.

Eilen olin sitten kaverin kaa Lontoosta. Olin kyllä tosi iloinen, että nähtiin vaikka se oli vasta edellisenä iltana tullut takas suomesta. Ei tehty mitään erikoista: yhessä lelukaupassa käytiin kattelee noille pojille synttärilahjoja (ostan cluedon, tykätköön tai ei), sitten levykauppaan ostaa David Bowien hunky Dory levy mun kaverille (toivon todella että se maksaa siitä.. Mulle oikeesti kaverit tolleen "vihjailee" tulijaisista!! Aika härskiä. Tai siis kun enhän mä ilkee olla ostamata, kun totakaan levyä ei meidän leveyspiireiltä oikein meinaa löytyä..) ja pahimman ukkoskuuron aikana käytiin subwaylla syömässä. Rakastan niitä patonkeja.Njam nam nammm.....Sitten vaan pyörittiin keskustan kuppeessa ja jubailtiin, käytiin kahvilla (paitsi että kumpikaan ei juonu kahvia. Kallista muuten. tarjosin ja meni kahteen juomaan 5,5£ eli joku 8e...) ja tuollaista. Kun erottiin, kävin ostaa waterloon mark & spenceristä pergy pig & friends karkkeja ja sitten todella rynnin, että kerkeisin aikaisempaan junaan ja kerrankin kerkesin!! Juhlanaihe, sillä oikeesti aina yritän, mutta aina myöhästyn ja joudun venaa kylmällä asemalla puol tuntii seuraavaa. ja pääsin jopa istumaankin, cool.

Ainiin. Aamulla kävelin fenchurch streetin juna-asemalta oxford streetille. Cool. Lontoossa on niin helppo liikkuu.. Toikin matka on noin 7 metropysäkkii, mulla ei ollu karttaa, en oo koskaan ennen kävelly/menny bussilla tuolla alueella, eikä nuo pysäkit ollu ees suorassa linjassa eli että ols vaan yhtä tietä kävelly jne.. Suunnan kun tiesin, ja siitä sitten vaan kävelin kävelin ja kävelin ja noin tunnin kuluttua saavuin sinne kadun alkupäähän (tai mä aina ajattelen sitä alkupäänä, en sitten tiiä onko se oikeesti loppupää). Mutta ihana tää Englannin syyssää: tuon kävelyn aikana oli kolme rankkasade kuuroo. Pappadaa...

Kohta vois alkaa sosiaaliseks, kun ton maman vanhemmat on täällä.