No eipä tollanen otsikko hirveesti motivoi lukemaan.... Ei ainakaan minua.

Aloitetaan tuoreimmasta. *sensuroitu jälkikäteen* Mutta kyllä jonkinlainen kateus tai joku nostaa päätään sisälläni.. Kun jotenkin on hirmu hankala olla, kun kaveripiirissä on tuollainen hannu-hanhi, joka lähes aina saa mitä haluaa. Tai miten niin "lähes aina", ainahan se saa. Tai jotenkin on niin vaikea iloita omista asioista, niistä elämän pienistä ja suurista huippuhetkistä, kun joku muu on ne kaikki jo saavuttanut tai saavuttaa noita niin paljon. Tiedetään: älä vertaa ja ole tyytyväinen siihen mitä sinulla on, sillä sinulla on paljon (totta). Mutta en vaan voi itselleni mitään, kaikilla on joku huono puoli, minulla se taitaa olla kateus.

Mitä syytä mulla muka nyt on olla kateellinen: *sensuroitu* On hankala olla ilman jotain kivaa, kun toinen saa sen. Yritän vaan hokee, että tää on se oikee ratkaisu, koska sinä itse teit sen järjellä ja sydänmellä. *huokaus* Pää on liian sekaisin tästä jatkaakseni.

Vielä yks tällänen negatiivisempi asia ennen päivän pääuutista. Mun oikee jalka on tosi kipee. Ei vaan silleen kipee kipee vaan mä oon oikeesti aika huolissaan. Kävin lauanatina pitkän hölkän, sunnuntai oli vapaa, maanantaina normaalin, mutta tein uuden aikaenkan. Tiistain jalka tuntui vähän puutuneelta aamulla, mutta illalla se oli jees ja lähin taas. En menny kun reilut puolet ja jouduin vielä ontumaan kotiin. Luulin että se oli vaan puutunu. Eilisaamuna hyvä jalka, mutta illalla kun lähin kävelee, alkoi tuntua. Vaihoin kuitenkin juoksuks ja kipu paheni. Tyhmä kebe-setä vaan jatkoi matkaa, mietin että: "onhan mun nyt ainakin tää rantaviiva jaksettava". Voin sanoa, että oli aika tuskaisa reilu puol tuntinen ja taas samassa paikassa käännyin kotiin kävelee. Mutta en voinut kävellä, jalka oli nii-in kipee. Piti n-i-l-k-u-t-t-a-a kotiin. Koski niin ja tuntui ihan mahottomalta ees selvitä kotiin saakka. No selvisin ja hoidin venyttely (btw venyttelen joka ilta) ja menin nukkuu. Lupasin kuitenkin itelleni, että laihtuminen ei oo tän arvoista, eli huomenna et juokse.

No tänään en juossu, eipä tee ees mieli vaikka on ilta lähes vapaa (lintsasin ihan sikana, kun perhe on lontoossa ja sain ajoissa kaikki siivousjutut ja silitykset tehtyä). Tein kanasalaatin ja otin tän koneen. Hassua olla vaan kotona. Normaalisti työt loppuu seittemältä ja siitä lenkille, suihkuun, venyttelyt ja vatsat, päivis, kirja ja yhentoista kieppeillä uni, joka tulee aina ihanheti ja aamulla herään virkeänä. Höh. Pakko olla normaali jalka huomenna!!! Ei mulla oo oikeestaan koskaan ennen ollu juoksemattajättäminen tai -keskeyttäminen kiinni kun harvoin laiskuudesta, huonosta säästä tai huonosta kunnosta. Inhottaa. Kun en tiiä, mikä vaivaa. Ole normaali huomenna, pliis!!!

Mutta nyt se jymyjuttu: postista kolhati tänään The univercity of cambridge preliminary English test -tulokset!!! Hassu oli se paperi, on tottunu suomen selviin nimeroarvosteluihin. No tossa oli sellanen taulukko. Minähän en tietenkään osaa käyttää mitään taulukko-ohjelmaa, joten luon nyt oman taulukon.

................................................................................................................

 

 

                                                            Listening

Exceptional............................................................... ..................................    

                    Reading

 

 

 

Good......................................................................................................

                                        Writing

                                                                              Speaking

 

Borderline...............................................................................................

 

 

 

Weak......................................................................................................

 

 

 

...............................................................................................................

exceptional=harvinaislaatuinen, ihmeellinen, good=hyvä, borderline=rajalinja, weak=heikko

 

No ei tuo taukko nyt hirmu tarkka oli mutta suurinpiirtein näkyy, miten mulla on mennyt. Voisin jotain kommenttia heittää. Eka olin ihan riemuissani ja onnesta soikee, luulin nimittäin, että tuo oli se collegen kokeen tulospaperi, sillä sen piti tulla ennen univercityä. Se koe nimittäin tuntui vaikeelta ja tää pet helpolta. hmm..

-lukeminen (sisältää luetun ymmärtämisiä, teksin täydentämisiä eli aukkoja ja kieliopin): hyvin meni! Oletin että menis hyvin, mutta toihan meni erinomaisesti. ei ollu kokeessa sellasia kohtia, että pää olis lyöny ihan tyhjää, mutta joitakin sellasia, että piti valita kahen vaihtoehdon väliltä. Mutta tyytyväinen olen.

-kirjoittaminen (tais olla kaksi ainetta ja kaksi lyhempää viestiä): hemmetti. En ole petynyt, mutta pykälän verran olisi saanut liikkua ylöspäin. Paperissa tuo on siis just good -viivan alapuolella, olis saanu olla just yläpuolella. Mutta toisaalta ymmärrän, sillä aiheet ei ollu vaikeita, mutta kun tossa kokeessa oli niin lyhyt aika ja näin että monilta jäi aineet kesken, itse en kerenny lukee läpi ja korjata. Mutta ihan ok jees.

-kuuntelu (ihan taviskuuntel: vaihtoehto tehtäviä ja aukkoja tekstissä): ylitin itseni. Ei uskois samaks oppilaaks joka sai ala- ja yläasteella kuunteluista vaan sen 3 pistettä kymmenestä. No lukiossa meni vähän paremmin, pakko mennä kun tarvii ne 54(?)% että pääsee läpi. Mutta sain siis tyyliin kaikki oikein, ehkä yks tai kaks meni väärin. niin tota kaaviota kai pitää lukee niin, että tone ylpäähän on kai tosi vaikee päästä, mutta jos alas joutuu, on kai täysi luuseri. Tai siis että ei mee suoraan, että seuraavalle tasolle kaaviossa pääsyyn tarvii aina kymmene pistettä jne.. Voi olla esim. että jos on weak -viivan alapuolella, on saanu vaan pari pistettä joka tehtävästä, mutta taas jos on päässy borderlinen ja goodin väliin, on saanu 55%-85%- Noin minä olen käsittänyt. Takas asiaan: hieno homma. Olen tyytyväinen, ihan näin hienoo en osannut odottaa, vaikka tiesin että hyvin meni.

-puhuminen (12min, arvotun parin kaa, kaksi keskustelutehtävää ja kysymyksiin vastaamisosuus): Pettynyt. Tiesin, että testi ei tältäosin menny samalla tavalla kun muista, mutta silti olin odottanut sen pykälän verran ylemmäs. Olin toivonut, että ne arvostelijat jotenkin erottais mun puhe"lahjat" mun töppäilyjen takaa. Paskat. Vaikeus kokeessa oli se, että vaikka keskusteltavat aiheet ja kysymykset oli helppoja, ne tuli tosi yllättäen, niihin ei voinu varautua. Ja pakko alkaa aina heti puhua, eikä sanoja saa takas ja open mukaan antaa itsestään yksinkertaisen kuvan, jos alkaa virheitään korjailee. ja aikakin juoksee. Vaikeus oli myös tuo parin kaa työskentely. Tunneilla oli aina aikaa, saatto välllä kädet viuhtoen selittää jotain sanaaeikä ollu niin väliä, jos päädyttiin ratkaisuun mikä ei itteesä henkilökohtaisesti miellyttänyt. Niin, toi ratkaisuun päätyminen yhteisymmärryksessä oli aika vaikeeta: kome minuuttia on lyhyt aika käsitellä kaikki vaihtoehdot keskustellen (ei siis vaan voi luetella), antaa jokaisesta mielipide, kysyä ja kuunnella toisen ja sanoo kannattaako vai ei ja miksi kyllä tai miksi ei ja sitten lopuks valita se paras ja esitellä kokeenpitäjä henkilölle. Mutta kai se olis voinu mennä huonomminkin.

Eli vaikka toi paperi näyttää ainakin mun silmissä hyvältä, olis sen pitänyt menä paremmin, oonhan mä jo yheksän vuotta enkkua lukenut. Mutta tehty on, ton sitten aina ylpeänä kirjotan kaikkiin työhakemuksiin.

Au kun sattuu jalkaan. En yleensä itke, nyt voisin. Koskee niin paljon.... En kuitenkaan viitsi. Olkoon se huomenna parempi. pakko, sillä lauantaina on päästävä kaupungille ja sunnuntaina on lontoo.